Katedra komplex nyelvi készségfejlesztés

A Katedrában a már évtizedek óta kiválóan működő, több százezer tanulónknál eredményes, bevált Katedra komplex nyelvi készségfejlesztés© módszerünk szerint tanulhatsz.

A használható nyelvtudásod 4 alappilléren fog nyugodni:

 • a nyelvtanilag is hibátlan folyékony, széles szókincset alkalmazó beszéden,
 • a magabiztos hallás utáni értésen,
 • a választékos szókincsedre támaszkodó olvasásértésen
 • a nyelvtanilag is hibátlan, megfelelő stílusú íráskészségen

Könnyen belátható, hogy azok az iskolák, módszerek, amelyek csak egyik vagy másik készség fejlesztését tekintik feladatuknak, nem lesznek képesek egy komplex nyelvtudást adni neked, így nem is fog sikerülni a nyelvvizsga sem!

Módszerünket 1990-es alapításunk óta folyamatosan fejlesztjük, amelynek eredményeképp havonta 1000-en tesznek sikeres nyelvvizsgát iskoláinkban.

A mi módszerünk használ tankönyveket, mégpedig a legmodernebb, külföldi kiadók által fejlesztett tankönyveket. Abban hiszünk, hogy a színes, változatos témákat feldolgozó, a komplex nyelvi fejlesztés céljainak megfelelő tankönyv egyénre szabott használata sokkal eredményesebb, mint az összevissza fénymásolatokat alkalmazó módszerek. A tankönyvet az ügyfélszolgálaton megveheted, vagy online megrendelheted.

Kell otthon is tanulnom a komplex nyelvi készségfejlesztéshez?

Mi abban hiszünk, hogy egy adott nyelvi szint elérésébe fektetendő munka időigénye adottnak tekinthető. Az, hogy ezt az időt hogyan osztod meg a tanóráid és az önálló tanulás között, rajtad múlik. Ha nem tanulsz önállóan, ha nem írsz házi feladatot, akkor annyival több tantermi vagy virtuális tantermi órára lesz szükséged. Mi azt tartjuk egy jó megosztásnak, ha a tanteremben vagy virtuális tanteremben töltött időt megközelítő időt tudod önálló gyakorlásra szánni. Ha erre nem lesz módod, több időt kell a tanteremben / virtuális tanteremben töltened, ami nyilván drágább lesz Neked. Vannak olyan iskolák, tanárok, akik azt ígérik, nem lesz házi feladat. Ezzel azt mondják Neked, hogy minden tanulásra szánt percért fizetned kell. Azért is, amit önállóan is megcsinálhattál volna ingyen.

Csoportban vagy egyénileg érdemes nyelvet tanulni?

Sokan csalódtak már a csoportos nyelvtanulásban. Sokan nem hiszik el, hogy csoportban is lehet hatékonyan nyelvet tanulni. Mi azonban több évtizedes tapasztalatunkra támaszkodva ki merjük jelenteni, hogy csoportban igenis lehet hatékonyan nyelvet tanulni. Persze nem mindegy milyenben. Ha túl nagy a csoport, az nem lesz hatékony. Ha túl nagy a szintkülönbség a csoport tagok között, az nem lesz hatékony. Nálunk a legkisebb és talán leghatékonyabb csoportok a 2-4 fős Platinum csoportok, nagyon hatékonynak tartjuk a 4-9 fős Gold csoportjainkat és még megfelelően hatékonynak tartjuk a legkedvezőbb árú 6-12 fős Silver csoportjainkat is. Virtuális osztályteremben zajló oktatásnál viszont a 8 fő feletti csoportokat már egyáltalán nem tartjuk hatékonynak, ezért nem is szervezünk nagyobb létszámú csoportokat az online oktatásban. Sok más iskolában a csoportos nyelvtanfolyam azt jelenti, hogy szinte bárkit egy csoportba terelnek (hallottunk olyanról, amikor angol és német nyelvet tanulók is egy csoportba kerültek). Iskolánk mindig is büszke volt arra, hogy nem hoz létre olyan csoportokat, amelyekben a szintkülönbség az előrehaladás gátjává válna.

Ha tehát szeretnél egy olyan nyelvtanfolyamon részt venni, ahol​

 • veled egy szinten levő tanulókkal tanulhatsz együtt
 • új emberekkel ismerkedhetsz meg
 • a tanárod a Te igényeidet is figyelembe veszi a képzési terv kialakításakor
 • azonnal, de maximum egy hónapon belül el tudod kezdeni a tanulást a jelentkezést követően
 • van elégedettségi garancia
 • a képzési díj kedvező,

válaszd csoportos tantermi vagy online virtuális tantermi tanfolyamaink egyikét!

Ha a csoportos tanfolyam még így is túl sok kötöttséget jelentene számodra, akkor az egyéni nyelvtanfolyam lesz a jó megoldás számodra.

Az egyéni nyelvtanulási igények kiszolgálására hoztuk létre már több mint 20 éve a Privát Katedra szolgáltatásunkat, ahol

 • egyéni képzésre kialakított kényelmes tanteremben vagy virtuális tanteremben tanulhatsz
 • csak a Te igényeidet vesszük figyelembe
 • a Te egyéni időbeosztásodhoz igazodik az órarended
 • csak azt tanulod, amire Neked szükséged van
 • olyan tematikát is választhatsz, amelyet csoportban nem tudsz tanulni
 • többféle bérlet közül választhatsz
 • rokonoddal, barátoddal, ismerősöddel, osztálytársaddal megoszthatod a költségeket

Milyen tanártól fogsz tanulni?

Tanárod a sikered kulcsa, ezért kizárólag olyan tanárokat alkalmazunk, akik

közvetlen, kedves személyiségek

tökéletes a nyelvtudásuk

megkérdőjelezhetetlen módszertani felkészültséggel rendelkeznek

Mi a siker titka a nyelvtanulásban?

Kutatások szerint a nyelvtanulásban a résztvevő, azaz Te vagy a legfontosabb. A Te akaratod, a Te motivációd, szorgalmad. A nyelvtanulás hosszú folyamat (aki nem ezt mondja, az nem mond igazat). Ha beleteszed a munkát és elfogadod szakértő segítségünket, sikerülni fog Neked is. A tanárod szerepét elsősorban abban látjuk, hogy amellett, hogy kifogástalan nyelvi modellként szolgáljon Neked, képes legyen ezen a hosszú, néha megtorpanásokkal szegélyezett úton fenntartani a motivációdat, kedvedet a tanuláshoz!